måndag 14 februari 2011

Veterinären

Kl 19 ikväll ska vi ju vara hos veterinären med våran yngsta vovve, amstaffen Nova. Varför? Hon ska ta blodprov. Hur kommer det sig? Hon har artros i ena knät, vilket gör att hon äter inflammationshämmande två ggr om dagen varje dag. Hon mår inte dåligt av det, hon har inte ont osv, utan hon kan leva ett helt normalt liv nu när hon äter tabletterna. =)
Dock får vi bara recept för ett år i taget, bara för att en gång om året komma in och ta blodprov. De vill hålla koll så att inte levern tar stryk utav tabletterna. Det hade den inte gjort förra året, så vi hoppas på att det inte ger något utslag den här gången heller. : )

Kommer fortfarande ihåg när vi var där när hon hade så fruktansvärt ont. Stackarn skrek ut sin smärta, och gick endast på frambenen, hon lyfte upp båda bakbenen ca 5 cm från golvet när hon gick. Stark!
När vi kom till veterinären trodde vi ju att det skulle vara något fel på höften, för Nova har ett par syskon som har problem med sina höfter. Men, höften var superfin, men dock var ena knät inte lika fint. Så, då fick vi välja om vi ville ha svaga tabletter eller om vi ville börja starkt på en gång, och vi ville börja svagt. Varför ta starkt om hon kanske inte behöver det..? Kan vara bra att spara dom starka tills hon blir lite äldre. Och sen den dagen har Nova vart pigg och glad och går på alla fyra benen igen. =) Hon är som vilken annan glad hund som helst.
När vi satt där så trodde vi ju att vi kanske skulle behöva ta bort henne, om hon hade behövt ha ont, inte kunna leva ett värdigt hundliv, då hade vi tänkt låta henne somna in. Men det löste sig ju fint!!

Lite nervös är jag för besöket idag, tänk om hon har börjat ta stryk av tabletterna redan..? Eller, tänk om hon har ont igen, som vi inte har märkt men som veterinären ser? Hua, jag hoppas på att allt är toppen med henne iallafall, och att allt är så bra som det kan vara. =)
Håll gärna tummarna för oss!

Om en halvtimme ska jag hämta sista tvätten, skönt! Då får det nog bli en långpromenad med mina fina vovvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar